Sisäinen tiedotus|TyöhuoneEdustusjoukkue

Esittely

NAPPULAFUTIS on tarkoitettu kaikille 2012 syntyneille tytöille ja pojille. Mukaan otetaan myös innokkaimmat 2013 syntyneet. Ryhmä aloittaa toimintansa aina yhtenä joukkueena mutta toiminnan sisällä tehdään tarvittaessa tasoryhmiä harjoittelun mielekkyyden ja kehittävyyden takaamiseksi. Toiminnan tarkoitus on tutustuttaa pelaajat ja toimihenkilöt jalkapallon ja seuratoiminnan maailmaan.

NAPPULAFUTIS toiminta alkaa aina huhtikuussa ja päättyy syyskuun lopussa. Lokakuusta toiminta jatkuu ikäkausitoimintana. Ikäkausitoiminta tarkoittaa sitä että joukkue aloittaa pelaamisen Tampereen piirin järjestämissä sarjoissa.

Toijalan Pallo -49 tarjoaa laadukkaan ympäristön jalkapalloharrastukselle harraste- ja kilpatoiminnan parissa useissa ikäluokissa niin tytöissä kuin pojissakin. Tällä hetkellä (helmikuu 2018) meillä on 12 aktiivista juniorijoukkuetta sekä miesten ja naisten edustusjoukkueet.

Seuralla on myös jatkuva keskusteluyhteys alueen suurimpien junioriseurojen kanssa ja mikäli yksittäisen pelaajan kehitykselle on tarpeen päästä pelaamaan ja harjoittelemaan vieläkin korkeammalle tasolle niin pystymme tarjoamaan mahdollisuuden tavoitella kansallista ja jopa kansainvälistä huippua kontaktiemme kautta.

Tälläkin hetkellä Toijalan Pallossa harrastuksen aloittaneista tai edelleen Toijalan Pallossa pelaavista pelaajista osa löytyy sellaisten seurojen kuten FC Hakan, HJSn, Tampereen Ilveksen ja GIF Sundsvall (SWE) juniori- tai aikuisedustusjoukkueissa ja futsalin puolella Toijalan Pallossa harrastuksen aloittaneista tai edelleen Toijalan Pallossa pelaavia pelaajia esiintyy Leijona Futsalin riveissä useilla sarjatasoilla.

Eikä tietenkään sovi unohtaa että niin jalkapallon kuin futsalin puolella osa pelaajistamme on saanut tarvittavaa tukea kehittymiselleen ja yltänyt jopa maajoukkueisiin asti.

YLEISTÄ

Tässä muutamia suuntaviivoja toiminnalle, joita kaikkien toiminnassa mukana olevien tulee pyrkiä noudattamaan ja kunnioittamaan. Jalkapalloharrastuksen aloittaminen tuo pelaajille, vanhemmille ja muille taustahenkilöille varmasti paljon kysymyksiä ja tässä on pyrkimys esitellä ja infota muutamia niistä.

Toiminta tähtää siihen, että jokaisella pelaajalla on mahdollisuus kehittyä itselleen parhaalla tavalla jalkapalloilijana ja oppia liikunnan perustaitoja. Toiminta tapahtuu aina jalkapallon ehdoilla. Kuitenkin lähtökohtana on se, että jalkapallon harrastamisen tulee olla hauskaa ja mielihyvää tuottavaa, jotta lapsi saa jalkapallosta ja liikunnasta myöteisiä kokemuksia.  Valmentajien ja vanhempien vastuulla on pitää huolta siitä ettei kiusaamista, tappelemista tai muuta häiriökäyttäytymistä sallita harjoituksissa tai peleissä. Joukkue myös huolehtii, että pelaajilla on turvallinen toimintaympäristö ja heille opetetaan ikävaiheeseen kuuluvia tärkeitä perustaitoja.

Valmentamisen lähtökohtana pidämme tilannetta, jossa kaikki pelaajat ovat tulleet harjoituksiin oppimaan jalkapalloa. Harjoituksissa pyrimme säilyttämään tietyn leikinomaisuuden, mutta harjoitustilanne ei ole vapaata leikkiä, vaan yhdessä yrittämistä ja oppimista. Haluamme luoda sellaisen toimintaympäristön missä lapset keskittyvät parhaansa mukaan opetettaviin asioihin.

Jos jalkapallo ei satu jonain päivänä yksilöä kiinnostamaan, on valmennuksella ja joukkueenjohdolla oikeus siirtää pelaaja harjoituksista sivuun. Aina ei tarvitse olla se paras päivä, mutta muiden harjoittelun häiritsemistä ei voida sallia.
 

Harrastuksen aloittaminen

Kaikki lapset ovat tervetulleita katsomaan ja kokeilemaan mitä jalkapallon harrastaminen ja pelaaminen Toijalan Pallossa on. Lapsi voi siis tulla kokeilemaan vapaasti harrastusta muutaman kerran ja sitten päättää jatkosta, seurallamme on vakuutus tätä varten joten ei tarvitse kuin tulla ilmoittaa tulosta ja saapua paikalle. Toukokuun alusta sitten toimitetaan kaikille toimintamaksun maksaneille pelaajille harjoituspaidat sekä pallot.

Varusteiksi tarvitaan nappulakengät (lenkkarit käyvät aluksi), säärisuojat, verryttelyasu tai vastaava. Oman pallon (koko 3) voi tuoda mukanaan mutta se ei ole välttämätöntä.

Vapaaehtoisia valmentajia tarvitaan heti ensimmäisestä harjoituskerrasta lähtien, jotta toiminta saadaan käyntiin mahdollisimman laadukkaasti. Näin takaamme pienille futaajan aluille riittävän mielekkään ja turvallisen ympäristön oppia ja onnistua pienryhmissä. Alkuvaiheilla seuran junioripäällikkö auttaa valmennusasioissa, toiminnan käynnistämisessä sekä toimii jatkossa aina tukena valmennukselle.

Kustannukset pyrimme pitämään kohtuullisina ja aloittavan NAPPULAFUTIS ryhmän maksu kaudella 2018 on 80 euroa.
 

Taustaryhmät ja roolit

Toimiva joukkue tarvitsee vapaaehtoisia toimihenkilöitä, jotka ovat tärkeässä roolissa
joukkueen perustamisen onnistumisessa ja laadukkaan toiminnan takaamisessa

 

Valmentajat:
(vanhemmista tarvitaan vähintään yksi apuvalmentaja 8-10 pelaajaa kohden, jotta toiminnan laatu voidaan taata harjoitustapahtumissa)

 • Olla innostava ja innostunut valmennusote
 • Toimia harjoitteluryhmien valmentajana harjoituksissa sekä peluuttaa peliryhmiä tarvittaessa
 • Raportoivat pyydettäessä vastuuvalmentajalle ja/tai junioripäällikölle pelaajien edistymisestä ja otteista otteluissa

Joukkueenjohtaja:

 • Vastaa joukkueen pelisääntökeskusteluiden toteuttamisesta ja sääntöjen palauttamisesta määräaikaan mennessä
 • Vastaa joukkueen asioiden hoitamisesta muiden vapaaehtoisten kanssa.
 • Toimii yhdyshenkilönä valmentajien ja vanhempien väliselle informaatiokululle

LISÄINFOA JOUKKUEENJOHTAJANA TOIMIMISESTA SAAT SEURAN JUNIORIJAOSTOLTA SEKÄ JOJO-MANUAALISTA!


Rahastonhoitaja :

 • Vastaa joukkueen maksuliikenteestä
 • Maksuliikenteen seuraamisesta sitä varten erikseen avatulle tilille
 • Sekä on velvollinen tarpeen tullen huolehtimaan maksujen hoitamisesta joukkueen osalta

Huoltaja:

 • Toimii valmentajien apuna harjoitus- ja ottelutilanteissa tarpeen vaatiessa
 • Huolehtii harjoitusvarusteista ja lääkelaukusta

 

Muut toimenkuvat

 • Muita mahdollisia toimihenkilöitä joukkueessa voivat olla esimerkiksi maalivahtivalmentaja, lääkäri tai vastaava ensiapuhenkilö, tiedottaja, nettivastaava jne.

Vanhemmat

 • pyrkivät huolehtimaan että pelaaja tulee harjoituksiin keskittyneinä ja positiivisin mielin
 • pitävät huolta nuorelle urheilijoille tärkeän levon ja ravinnon riittävyydestä ja laadusta
 • varustehuolto, perustaidot kuten kengännauhojen sitominen

 

Tasoryhmät

Toijalan Pallo -49:n joukkueet pyrkivät harjoittelemaan sekä pelaamaan tasoryhmissä. Tasoryhmiä on kaksi –kolme, riippuen siitä kuinka suuri pelaajamäärä on.
Ryhmien nimet ovat: Punainen, Valkoinen ja Musta (seuramme viralliset värit).

Tasoryhmien tarkoitus ei ole arvottaa pelaajia, vaan yksinkertaisesti taata pelaajille aina optimaalinen ympäristö tukemaan yksilön kehittymistä pelaajana. Saman tasoisten pelaajien tulee harjoitella ja pelata samantasoisten kanssa ja näitä vastaan.

Ryhmäjaosta päättää aluksi joukkueen valmentajat yhdessä junioripäällikön kanssa. Myöhemmässä vaiheessa, valmentajien kouluttauduttua vastuu siirtyy joukkueen valmentajille. Ryhmien koostumus elää kokoajan, tarkastelujaksona pidetään noin yhtä kuukautta. Yksittäisiin peleihin voidaan ja tullaan valitsemaan pelaajia myös sekakoostumuksella, tämäkin pelaajakehityksen takia, ei koskaan tuloksen!

Ensimmäinen kuukausi harjoitellaan vielä sekaryhmissä, mutta tämän jälkeen siirrymme harjoittelemaan tasoryhmiin.

Harjoittelu

Nuorimmissa ikäluokissa tärkein tavoite on saada lapsi rakastumaan jalkapallon pelaamiseen ja liikuntaan sekä oppimaan toimimaan yhteisien pelisääntöjen mukaan ryhmässä.

Kyseinen ikävaihe on lapselle minä-keskeinen ja tätä pyrimme tukemaan runsaalla pelaaja ja pallo harjoittelulla, kuitenkaan unohtamatta joukkuepelaamisen perussääntöjä. 6-9 vuotiaan lapsen motorisen kehityksen tukeminen on myös isossa roolissa ja pyrimme ottamaan tämän myös huomioon toiminnassamme. Tärkeintä kuitenkin on, että toiminta on hauskaa ja mukaansa tempaavaa.

Jokaisen harjoituksen teemoja korostetaan harjoituksissa pelattavissa pienpeleissä sekä loppupeleissä, minkä jälkeen ne viedään harjoiteltaviksi tulevissa harjoitusotteluissa. Parhaan mahdollisen oppimistapahtuman aikaansaamiseksi harjoituksissa tarvitaan vähintään kolme valmentajaa, jotta voimme taata lapselle riittävän määrän toistoja ja onnistumisia harjoitustunnin aikana. Harjoituksissa vähintään kerran viikossa toistuvia teemojat ovat mm. kääntymiset, kuljetukset, harhautukset, syöttäminen ja ensimmäinen kosketus, 1 vs. 1 –pelaaminen sekä maalinteko. Kaikki kuitenkin tehdään ikäryhmälle tärkeässä "minä ja pallo"-hengessä.

Tavoitteet NAPPULAFUTIS ryhmän suhteen ovat

 • Saada kaikki innostumaan jalkapallon pelaamiseen ja harjoitteluun sekä aktiiviseen liikkumiseen
 • Totuttaa pelaajat jalkapalloharjoittelun ja joukkueena toimimisen maailmaan
 • Saavuttaa rohkeus pallollisena ja pallottomana etenkin 1 vs.1 -tilanteissa
 • Opettaa ja rohkaista pelaajia harjoitteluun ja pelailuun omalla ajallaan
 • Olla tukemassa ja kehittämässä lapsen sosiaalisia taitoja